fredag 29 juli 2011

Bensinappar

Bensinkollen (Android) kopplas till webbsidan bensinkollen.com. Den hittar 9 stationer i Lund, vilket bara är två tredjedelar av de som finns. Man kan klicka direkt i kartan för att ändra priser. Strulig lista där de bl a lagt till en station på Bondevägen 1A och en på 1B och en Shellstation utan adress. Man kan uppdatera priser, men inte lägga till nya stationer. Lätt att ändra i den. Webbsidan är fin.

Bensinpriser (Android) är kopplat till bensinpriser.se. Den hittar 13 stationer i Lund på kartan. Den hittar fler än Bensinkollen, men inte alla, t ex inte Shell och Preem vid Trollebergsrondellen (finns på Bensinkollen) och inte Tanka på Gastelyckan (finns inte på Bensinkollen). Man kan inte klicka direkt i kartan för att ändra priser. Och i (den snygga) listan finns inte alla dessa med (inte de som inte har priser) och därmed kan man bara uppdatera 7 stycken. Man kan alltså uppdatera priser, men inte lägga till nya stationer. Inte superlätt att ändra i den. Webbsidan är sådär, halvt ok, men ingen karta.

Bensinpriser (iPhone) är kopplat till drivmedelspriser.se och har inget med Android-appen med samma namn att göra. Den hittar 15-16 stationer i Lund. Den är är klart mest komplett, men hittar också 1-3 stationer som inte längre finns eller bytt ägare. Lätt att ändra i den. Webbsida är så fattig (utan karta t ex), så den är inget att rekommendera för Android.

Bensinfinnaren (iPhone och Android) visar 12 stationer i Lund. Den är i princip mest komplett, men missar två specialare ("Svensk biogas" och "Lunds energi"), som Bensinpriser visar och Shell vid Nova Lund. Den visar inga priser överhuvudtaget. Ingen webbsida.

Slutsatsen är måhända att det är jämnt mellan Bensinkollen och Bensinpriser som den bästa appen för Android.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar